אם אתם יושבים שעות רבות מול מחשב, כל יום, אתם יודעים שכדאי לעשות את זה כמו שצריך. למה? יכול להיות שראיתם או קראתם פרסומים שמדברים על ישיבה ממושכת כדבר לא בריא, אבל יותר מהכל –
כנראה שאתם סובלים מחוסר נוחות או בעיה גופנית כלשהי, ואתם מזהים את הקשר בין השעות הארוכות מול המחשב ובין המצב הגופני שלכם.
מי אני?
שמי יואב טלר. מדי שבוע מגיעים אלי אנשים בכל הגילאים שסובלים מבעיות גופניות שונות, שניסו כבר כמה דברים כדי לעזור לעצמם, ומצאו רק פתרון זמני במקרה הטוב. הם מחפשים שינוי ארוך טווח שהם יכולים לשלוט בו ואני עוזר להם לעשות את זה.
קוראים לזה שיטת אלכסנדר, והיא הבסיס למדריך הזה ולעבודה שלי.
במקום להילחם בגוף, אתם יכולים להתחבר לגוף.
להבין איך הוא צריך לעבוד, לתקן את הטעויות שלכם ולהפסיק לנחש למה כואב לכם, למה יש לכם בעיות יציבה, למה אתם מרגישים כבדים ומתוחים. כי אתם יכולים לדעת למה זה קורה לכם ולדעת איך לרפא את עצמכם.
זו זכות בסיסית ביותר – לדעת להפעיל את הגוף שלנו. אבל הידע הזה חסר לנו. אנחנו מפקידים את הגוף שלנו בידיהם של מטפלים ומומחים שונים, אבל מתעלמים מהעובדה שאנחנו יכולים להיות המטפלים הכי טובים של עצמנו.
מה יש במדריך ולמי הוא נועד?
אספתי את ההנחיות הכי בסיסיות וחשובות, שמתקנות את הטעויות הכי נפוצות בזמן ישיבה ממושכת מול מחשב. ההנחיות האלו גופניות, אבל כוללות גם תיקונים חשובים לעשות בסביבה המשרדית, את המנטליות הרצויה כדי להגיע לשיפור, ועוד. המדריך גדל ככל שעובר הזמן.
המדריך מחולק לשיעורים ספציפיים לפי נושא, בסדר מסוים. כל שיעור אני שולח אליכם במייל, אחת לכמה ימים. הוא נועד למי שרוצה ללמוד ברצף מסודר של שיעורים שיעזרו לו לשפר את המצב הגופני – ולא פוסט פה ופוסט שם.
הנה כמה דוגמאות לשיעורים במדריך:
- איך לשחרר מתח עודף מהגוף בעזרת תמיכה טבעית מסביבת העבודה שלנו?
- תיקון בסיסי לעשות בסביבה המשרדית שמונע כאבי גב תחתון.
- למה אנחנו סובלים מכאבים ואיך כדאי להתייחס לכאב?
- איך להישען על כסא כדי לבנות את הגוף – ולא לפרק אותו?
- מה מצב הכסא שלכם? מתי להחליף כסא?
- איך לנהל את זמני העבודה שלנו מול המחשב באופן בריא ונטול כאבים?
- איך משפרים יציבה באופן שעובד לאורך זמן?
- ניהול בעיות ראייה וצוואר בסביבת העבודה.
- תרגול תומך לישיבה בריאה מול מחשב.