בטיפ הראשון דיברנו על יעד אחד אליו אפשר לנקז את העומסים בגוף. בואו נדבר על השני: המושב.
המושב הוא החלק עליו אנו יושבים. ובאופן חסר תקדים, איזה אנטומיסט החליט פעם לקרוא לשני שפיצים בתחתית האגן "עצמות הישיבה". אז אפשר להגיד שבאופן טבעי, אנחנו צריכים לשבת על המושב, בעזרת עצמות הישיבה. הצרה היא, שהמון אנשים בכלל לא מכירים את העצמות האלה בתוך גופם, ובמקום לשבת עליהן, הם יושבים על החוליות התחתונות של הגב התחתון. וראו זה פלא, הנה מצאנו עוד גורם מרכזי לבעיות הגב בעולם. יושבים עליו. ברור שהוא יכאב.
לשבת על עצמות הישיבה זהו מהפך שדורש מהיושב להרים את הגב כלפי מעלה עד שהוא יוכל לחוש בשני השפיצים מונחים על המושב. מהפך שכזה מאפשר לעומס שמצטבר בעמוד השדרה לעבור דרך כל חוליות הגב בדרכו למטה ולהשתחרר לתוך המושב.
שחרור העומס הוא זה שגורם לנו לפלוט אנחת רווחה כשאנחנו עייפים לאחר הליכה או עמידה ממושכת – ואנחנו מתיישבים.
אם התיישבנו על חוליות הגב התחתון שלנו, לא טוב, החוליות יתקפלו בעוצמה כשיספגו את העומס, והדיסקים שנמצאים ביניהם ילחצו. דיסקים = פרוסות ג'לי קטנות שנמצאות בין החוליות ואחראיות על בלימת זעזועים ואיזון.
אם התיישבנו על עצמות הישיבה, מעולה, אנחנו נותנים לגב להיות במצב הטבעי שלו, ולעומס לרדת במורד הגב עד עצמות הישיבה – ולתוך הכסא.
הערה טכנית: היכולת למצוא את עצמות הישיבה מאוד תלויה בגובה הכסא עליו אתם יושבים. אם הכסא נמוך מדי בשבילכם, אתם תאלצו לשבת על הגב. למה? – כי השרירים בגוף קצרים מדי. מצאו כסא בגובה המתאים עבורכם לפני שתנסו לגלות את העצמות האבודות.
סדרת הטיפים המלאה:
הגוף מול המחשב, טיפ מספר 1: רגליים על הקרקע
הגוף מול המחשב, טיפ מספר 2: גובה הכסא
הגוף מול המחשב, טיפ מספר 3: עצמות הישיבה
הגוף מול המחשב, טיפ מספר 4: גובה השולחן