בהמשך לפוסט הקודם, גמישות ומתיחות – הדרך הנכונה, הכנתי סרטון שמדגים עבודה נכונה על גמישות רגליים (שרירים אחוריים) בישיבה, מה שכולנו עשינו בשיעורי ספורט וקיללנו… איך לא לעשות, טעויות נפוצות, והדגמה של עבודה נכונה בשלוש צורות:
גמישות רגליים: למי שקצר מאחורה…
אנשים רבים סובלים מקיצור של שרשרת השרירים והרקמות האחוריות ברגליים. השריר הידוע ביותר בקיצורו הוא ההמסטרינג, שריר הירך האחורי הגדול, אבל הכל קשור להכל.
תופעת הקיצור קשורה באופן הדוק לבעיות גב תחתון שכל כך נפוצות באוכלוסיה, מכיוון שהרגליים לא מופרדות טוב מהגב, ומושכות (או דוחפות) את אזור הגב התחתון בכל צעד של הליכה. עבודה נכונה כפי שאני מתאר בסרטון, עובדת על מכלול הגורמים שמשפיעים על הקיצור מאחורה: עצמות, מפרקים, שרירים, רקמות חיבור והמוח – השולט בכולם. תרגול עקבי ויישום של עקרונות אלו גם בחיי היום יום, מאפשר שיפור בתנועתיות, בטווח התנועה ובגמישות.
גמישות רגליים ומתיחות: הויכוח
ישנם חילוקי דיעות לגבי חשיבות החימום לפני ואחרי אימונים, ולגבי עבודת גמישות בתוכם. לא מתפקידי להכריע את הויכוח, אלא לתת לכם פתרון טוב יותר, אם כבר החלטתם לעבוד על זה. זה אחד התחומים הכי נגועים בטעויות וחוסר ידע שראיתי בנושא הפעילות הגופנית, וחבל. עבודה נכונה על גמישות ומתיחות נותנת הרבה מעבר ל״להגיע לאצבעות״.
הכל אותו דבר!
מבחינת המודל השלם של הפעלת הגוף שמופיע בשיטות רבות כמו שיטת אלכסנדר, אומנויות לחימה ושיטות טיפוליות, הכל מתחבר, ואם הבנתם את עקרונות העבודה הנכונה שבוידאו למעלה, אתם תוכלו לחבר את זה לריצה, הליכה או כל דבר אחר שאתם עושים. מה שחשוב – להבין את העקרון הכללי של הפעלת הגוף והתנועה:
אימונים, שיעורים, וקריאה נוספת:
ריצה שלמה עם שיטת אלכסנדר – אימונים לכל הרמות שיהפכו את הריצה שלכם לקלה יותר, בטוחה יותר ויעילה יותר. עבודה נכונה על גמישות היא חלק מהאימונים.
כושר ופעילות גופנית – איך משלבים את עקרונות התנועה השלמה ושיטת אלכסנדר בפעילויות ספורטיביות וגופניות שונות?
מסלול שיקומי פרטני בשיטת אלכסנדר – למי שצריך לשקם את הגוף שלו לפני שהוא חוזר לספורט…