לפניכם המנה העיקרית של ארוחת הבוקר שלי בתקופה האחרונה.
לפי הרפואה הסינית, הדייסה הזו תחזק את תפקוד הכליות וה-yin, תמציות הגוף.
הכליות בראי הרפואה הסינית הן שונות מהתפיסה המערבית. יש הרבה במשותף, אבל צריך לחשוב עליהן מנקודת המבט הסינית בהקשר של הפוסט היום.
- 3-4 כפות דוחן (זה לא רק אוכל של ציפורים) – מחזק יין כליות – לבשל 15-20 דקות לבדו, עם 2-3 כוסות מים, תלוי אם תרצו דייסה דלילה או סמיכה. מגיעים לרתיחה ומקטינים את האש למשך הבישול. זהירות, זה גולש.
לאחר הבישול של הדוחן נשארים על אש קטנה ואפשר להוסיף:
- קוואקר, 3-4 כפות.
- גוג׳י ברי – כפית/כף לפי טעמכם – מחזק יין כליות ידוע. טוב לעיניים. עדיף להזמין אורגני מיובש בשמש מאייהרב.
- קינמון – קורט מחזק יאנג כליות.
- מעט פפאיה בשלה ו/או אפרסמון או בננה חתוכים קטן – נהדרים בדייסה.
- מעט אוכמניות טריות/ מיובשות -פירות יער שחורים מחזקי יין כליות. האוכמניות הטריות תורמות מעט חמיצות למנה, אז לטעמכם.
לאחר הבישול אפשר גם:
- כף נבט חיטה – מחזק יין כליות.
- זרעי דלעת – מקור נהדר למינרלים.
- מעט דבש – אם תרצו להמתיק עוד קצת.
מזונות יכולים להיות טיפוליים כשאוכלים אותם מעט כל יום על בסיס קבוע. הם לא חזקים כמו צמחי מרפא, אבל יתרונם בכך שהם חלק מהשגרה שלנו, אם אנחנו בוחרים להכניס אותם לשם. הם טעימים, בניגוד לפורמולות צמחים, ולא צריך לעצור הכל ולזכור לקחת אותם.
כדי להבין מה האבחנה שלכן לפי הרפואה הסינית, כדאי ללכת למטפל/ת שידעו לקרוא את מצבכם ולהתאים לכם טיפול באחד מהכלים של התורה הזו. תזונה הוא אחד מהם.
מי שרוצה וצריך טיפול – הנה דף הרפואה הסינית שלי – מוזמנים לבוא לטיפול.
בתיאבון ולבריאות.