היום אני מתרגם לכם סרטון של אנדרו יוברמן לעברית עם עיקר הדברים שצריך לעשות כדי לשפר (או לא לחרבש) את הראייה שלכם. לסורקים והסורקות – הדגשתי במרקר את שיעורי הבית לשיפור הראייה.
מי זה אנדרו יוברמן? בבקשה:
הנה הסרטון, הוא תקציר ממוקד מאוד ואני ממליץ פשוט לראות אותו. או פשוט לקרוא את התרגום.
תרגום הסרטון
אם ההתנהגות שלנו סביב הראייה לא טובה, לא הגיוני לצפות שהראייה שלנו תישאר בריאה לאורך השנים. צריך להסתכל על התנהגות לפני שמסתכלים על תזונה, תוספים ודברים אחרים.
ואם הראייה שלכם לא בריאה, הדברים שאנדרו מביא כאן יוכלו לשמור על הראייה שלכם.
בתקופה הזו אנחנו נמצאים הרבה בתוך מבנים ולא בחוץ, ומסתכלים בצורה ממוקדת לתוך מסכים. אנחנו לא נותנים לשרירי הראייה שלנו להירגע ולעדשה שלנו להשתטח.
אנחנו מאמנים את העיניים שלנו להביט על דברים מקרוב, וכך משנים את מבנה המוח שלנו להתאים את עצמו לכך – וזה לא בריא לנו.
הרבה המלצות נשמעות להרים את הראש מהמסך, אבל זה לא מספיק.
כדאי לצאת החוצה או לצאת לחלון ולהביט רחוק. לא דרך זכוכית של האוטו או החלון, אלא ממש באוויר הפתוח.
להרגיע את העיניים ולהביט אל האופק. לעבור לראייה פנורמית ולתת לראייה שלנו להתרחב.
היכולת להתמקד היא יכולת מדהימה של חוש הראייה שלנו, אבל אנחנו לא רוצים לעשות בה שימוש יתר.
טוב לנו לצאת החוצה ולהביט אל האופק. לא רק כדי להירגע ולהתאוורר, אלא גם כדי לשמור על בריאות מערכת הראייה שלנו. וכדי לאמן את השריר הזה אנחנו צריכים למקד ולשחרר את המערכת. שחרור העדשה הוא למעשה אחד הדברים הכי חשובים לעין הפנימית.
מה עושים?
כל 30 דקות, להרים את המבט מהמסך ולהרפות את שרירי העיניים, הפנים והלסת. כל השרירים הללו קשורים אחד לשני בגזע המוח.
בכל 30 דקות להניח לעיניים לעבור למצב ראייה פנורמית, בו אתם לא מפוקסים בכלום – ולאחר מכן אפשר לחזור לפוקוס העבודה.
בכל 90 דקות לצאת החוצה או לחלון פתוח, ולהניח לעיניים להירגע, למשך 20 דקות.
הרבה אנשים סובלים מבעיות ראייה רציניות עקב כך שהם לא סופגים מספיק אור שמש במהלך היום, סובלים מבעיות שינה עקב כך שהם לא סופגים אור שמש בשלב המוקדם של היום. בנוסף, הם סופגים הרבה אור מלאכותי ממסכים במהלך הלילה, כל זאת דרך מערכת הראייה.
ההשלכות של אורח החיים שלנו יכולות לגרום למיגרנות, עייפות, בעיות ראייה גם בגיל צעיר שמחמירות בגיל מאוחר – מדברים היום על מגיפת קוצר ראייה.
מערכת הראייה שלנו מותאמת באופן מדהים לתנועה – לא רק התנועה שלנו, אלא גם תנועה של אובייקטים מסביבנו, ואחד מהפעולות שהיא יודעת לבצע נקראת "מעקב חלק" – היכולת שלנו לעקוב אחרי אובייקטים שנעים בחלל באופן חלק, בכיוונים שונים.
אפשר לשפר את הראייה בעזרת אימון של היכולת הזו.
אימון כזה יעזור לכם לשמור ולחזק את השרירים החוץ עיניים ולשפר את יכולת המעקב החלק.
המוח עוקב אחרי תנועות העין. מעגלי הנוירונים במוח צריכים להתמודד עם השינויים האלו, אז אם אתם קוראים ומסתכלים הרבה מקרוב, לא צופים הרבה באופק, ולא צופים בתנועה בעזרת מנגנון המעקב החלק של העיניים, או שאתם צופים בתנועה רק דרך מסך קטן ותנועות מילימטריות בתוכו, ולא מביטים בתנועה בעולם האמיתי – הראייה שלכם תידרדר.
עדיף בהחלט לצאת החוצה לטבע, או לצפות במשחק ספורט במציאות (כדורגל, כדורסל, הוקי וכו') כדי לאמן את יכולת המעקב החלק (מעקב אחרי אובייקטים בתנועה) – רצוי לפחות 5-10 דקות שלוש פעמים בשבוע.
רוב התרגילים שניתנים כיום לשיפור ראייה מכוונים לשיפור שרירי העין החיצוניים.
שיפור יכולת ההתאמה accommodation – לקרב אובייקט אל העין, להשאיר אותו כמה 5-10 שניות, להרחיק אותו כמרחק הזרוע ולהביט בו 5-10 שניות.
צמחים שמסייעים לראייה
פטרוזיליה
שני מקורות טובים שהצלבתי מדברים על פטרוזיליה כצמח שמסייע ושומר על מערכת הראייה:
מתוך הספר Healing With Whole Foods, אחד הספרים הראשיים והטובים לנושא תזונה הוליסטית:
הרבה מעבר לעיניים, תראו איזו תועלת מרשימה יש בפטרוזיליה!
מתוך האתר Healthline, פטרוזיליה מכילה שלושה קרוטנואידיים, חומרים שעוזרים להגן על העיניים ומקדמים ראייה בריאה:
תכל"ס: כדי להפיק את התועלת הזו צריך לשתות 2-3 כוסות חליטה של פטרוזיליה או לאכול רבע כוס פטרוזיליה ביום.
גוג'י ברי
במערב זה נחשב סופר פוד יחסית חדש, אבל ברפואה הסינית פירות הגוג'י ידועים כבר שנים רבות כצמח שמסייע לבריאות העיניים. הגוג'י ברי מופיע בפורמולות שמטפלות ביובש בעיניים ובבעיות עיניים אחרות יחד עם צמחים אחרים.
וגם במערב כבר מזהים את האיכויות האלו ברמה המחקרית. חיפוש פשוט בגוגל יתן לכם המון מידע בנושא.
שיטת אלכסנדר ושיפור ראייה
הפוסט היום נתן לכם טיפים פשוטים יחסית ליישום. שיטת אלכסנדר לוקחת את העניין למקום קצת אחר. אני לא אכביר במילים, רק אנקוב בשם של אדם אחד שלקח את עניין שיפור הרגלי הראייה ושיפור הראייה לרמות יוצאות דופן, הרבה מעבר לתרגיל כזה או אחר. קוראים לו פיטר גרונוולד.
כשיש לכם כלים טובים, אתם יכולים לקחת כל פעילות או יכולת ולפתח אותה לרמות אינסופיות. אני זוכר שיעורים שעשיתי עם התלמידות שלי (הכשרת מורות) בנושאים כמו קול, שרירי הפנים, תרגיל מסוים, אזור מסוים, לא משנה מה. עשינו סשן שלם רק על נושא אחד, וככל שעובר הזמן בשיעור מגלים עוד ועוד דברים.
בסיום הסשן הסתכלנו כולנו בהשתאות ובהודיה, איזה עומק מצאנו וכמה אפשר לגלות. לא המשכנו עם זה, כי אנחנו צוללים למקומות אחרים.
אז פיטר גרונוולד צלל לתוך תחום הרגלי הראייה מתוך הבעיות שלו כמובן, הגיע לרמה גבוהה ומעמיקה של תובנה, ועזר להרבה מאוד אנשים לשפר את יכולות הראייה שלהם, גם או במיוחד כאשר הקולות הקונבנציונאליים לא נתנו להם סיכוי.
אם תרצו להתעמק עוד – אני שם לכם פה לינק לספרים ולאתר של גרוונוולד, ותעשו באלו ככל שעולה על רוחכם.
עד כאן ראייה להפעם. מאחל לכולנו בריאות טובה.
Comments 1
תודה