צילמתי את הסרטון של היום אחרי יום עבודה בקליניקה – שישה שיעורים וטיפולים אחד אחרי השני – והמון נושאים עולים ביום כזה שגם אתם יכולים להרוויח מהם.
אם אתם רק יושבים, עומדים, הולכים ושוכבים בחיים שלכם
כדאי לכם להוסיף גיוון תנועתי לחיים שלכם, ולהתחיל לעשות תנועות נוספות שאתם לא רגילים לעשות – תרגול מגוון הוא דרך טובה לעשות את זה. לא להסתפק רק במה שאתם יודעים כבר לעשות כל יום, אלא לאתגר את הגוף עם תנועות אחרות.
אגב, הוכח לאחרונה במחקרים שעשו על חולי פרקינסון, שפעילות גופנית אשר מאתגרת את המוח ולא נשארת כל הזמן באותה תבנית – מועילה למנגנון הדופמין במוח – ויכולה לעשות מה שהתרופות לא יודעות. אנחנו יכולים להסיק מזה שגיוון תנועתי מועיל גם למוח של כולנו וכדאי לצאת מהשטאנץ של עצמנו.
אם אתם מתרגלים משהו…
אבל עושים את אותם תרגילים שוב ושוב – כדאי לכם להוסיף גיוון ולעשות תרגילים אחרים שאתם לא מכירים.
וגם בתוך התרגילים שאתם כבר עושים – כדאי לכם להוסיף גיוון ולמצוא בתוך התרגילים הרגילים שלכם זויות חדשות וצורות חדשות שיאתגרו אתכם.
ככל שאנחנו מספקים לגוף יותר גיוון ואתגרים – ככה יותר טוב.
וזה כמובן תוך כדי שמירה על כללים מסוימים של תנועה ושל מינונים – על זה אני מדבר הרבה: איך לעשות תרגילים.
חלק מהאנשים שמגיעים אלי סובלים מבעיות גופניות בזמן התרגול שלהם, או אחריו, אם אלו תרגילי כוח, גמישות, אירובי, ריצה או כל תרגיל אחר. בשיעורים אצלי חשוב לי לשמוע מה אתם עושים בתרגול שלכם, ולבדוק:
צ'קליסט חשוב לתרגול שלכם
1. האם התרגול שלכם מתאים למצב שלכם?
2. האם זהו תרגול מאוזן ומגוון?
3. וכמובן – איך אתם עושים את התרגילים שלכם – שם תמיד יש גילוי משמעותי, שבדרך כלל מונע בעיות וכאבים ויוצר עבודה נכונה וטובה יותר.
עוד – בסרטון שצילמתי אתמול בקליניקה:
אני מסביר ומדגים גיוון באמצעות תרגיל הפרפר ועוד דוגמא קטנה של מכרע. אבל העיקרון הוא מה שאני חותר אליו בסרטון הזה – לא משנה מה התרגיל. השתמשו בדמיון שלכם וגוונו לעצמכם. צפייה נעימה ותרגול נעים.
אם אתם סובלים מבעיה גופנית שקשורה לתרגול או פעילות גופנית – מוזמנים ליצור איתי קשר ולמצוא את כל הפרטים בדף המסלול השיקומי: