פוסט לאימהות: איך להחזיק ילד ואיך להניק בלי ליצור כאבי גב וידיים?

יואב טלרשיטת אלכסנדר ושיקום גופני Leave a Comment

בתקופה האחרונה אני מוצף באמהות לתינוקות קטנים, בני כמה חודשים, שסובלות מכאבים. חלק גדול ממה שגורם להן לבעיה הוא תנוחת ההנקה שלהן, ואיך שהן מרימות את הילדים על הידיים. היום אני רוצה לחלוק איתכן כמה טיפים חשובים שיוכלו לעזור גם לכן עם הילדים – והגוף.

איך מונעים כאבי גב תחתון בהנקה? (ובישיבה)

קחו בחשבון שהגב התחתון נמצא בתווך, בין שני חלקים אחרים של הגוף: האגן מלמטה ובית החזה מלמעלה. כשאתן יושבות להניק, חשוב שתהיה לכם תמיכה טובה לשבת עליה, והמיטה היא לא תמיד הפתרון הכי טוב להנקה בישיבה כי היא שוקעת, ואתן שוקעות יחד איתה. הנקה בשכיבה זה סיפור אחר.

אז כשאתן יושבות להניק, רצוי על ספה, כורסה, כסא או על מזרון רצפתי. אם המזרון שלכן במיטה מספיק קשה זה גם יכול להיות בסדר. מאוד חשוב שמה שאתן יושבות עליו יתן לכם תמיכה, קונטרה לעצמות הישיבה.

עצמות הישיבה: שלב ראשון

כדאי שתכירו את עצמות הישיבה שלכן, וכשאתן יושבות – קחו אותן אחורה עד הסוף, עד למשענת. 

הישענות: שלב שני

השלב הבא הוא להישען, והרבה נשים נופלות פה, תרתי משמע, לתוך כאבי גב תחתון. הסיבה היא מאוד פשוטה: כדי להישען אל תקרסו אחורה ולמטה אל המשענת, אלא אחורה ולמעלה אל המשענת. כלומר, אתן צריכות להשתמש בעצמות הישיבה שלכן כבסיס כדי להרים את עמוד השדרה למעלה – ואז להישען.

כשעושים אותה טוב, ההתרוממות של עמוד השדרה מחברת את כל החוליות לרצף אחד, מייצבת את עמוד השדרה ויוצרת מרווחים גדולים יותר בין כל החוליות ובכל המפרקים בגוף. זה עושה טוב, כפי שאתן מבינות, ברמה מאוד מעמיקה.

משענת איכותית זה חשוב

אם המשענת שלכן טובה מבחינת המבנה שלה, היא תיתן לכן תמיכה טובה לגב התחתון והוא לא יקרוס. אם היא משענת ישרה או לא טובה, קחו כרית מאחורי הגב התחתון ומלאו את המקום כשאתן נשענות. זה יתן לכן את המקום שהגב התחתון צריך, כי הגב שלנו לא ישר, והוא צריך עיקול במקום הזה.

התיקון הפשוט הזה של להישען למעלה ואחורה במקום לקרוס לתוך המשענת יכול לעשות את ההבדל בין גב תחתון כואב ולא כואב.

אני לא נכנס לפרטים לגבי מבנה האגן ועצמות הישיבה, את זה תוכלו ללמוד במדריך החדש שהוצאתי, הגוף: הוראות הפעלה. רק אגיד שאם אתן לא יושבות על עצמות הישיבה והאגן שלכן נמשך אחרי הרגליים, הגב התחתון שלכן עשוי לכאוב. אני שם פה תיבת הרשמה למדריך החדש ואחר כך אתן מוזמנות להמשיך לקרוא:

איך מונעים כאבים בגב העליון ובגב התחתון? 

כשאתם מניקות, אתן מחזיקות את הילד (אשאר בלשון זכר עכשיו ברשותכן) בידיים ואם אין לכן כרית הנקה או משהו שמגביה אותו, הוא מונח לכן על הרגליים ואתן צריכות להתכופף אליו עם בית החזה כדי להניק. לא כדאי לעשות את זה כי זה גורם לגב התחתון שלכן להילחץ שוב אחורה ולמטה ויכול לגרום לכאבים. וזה גם גורם להרבה עומס בגב העליון, בקו החזיה, שגם בו נוצרים הרבה כאבים אצל אמהות לילדים צעירים.

לכן מאוד חשוב להביא את הילד אליכן כשאתן יושבות להניק, כמה שיותר, ולא לרכון אליו. מהסיבה הזו כדאי להגביה אותו בעזרת כרית הנקה ולקרב אותו לבית החזה שלכן. זה יכול לאפשר לכן להמשיך להישען בנוחות בזמן שאתן מניקות ולא ליצור עומס גדול על עמוד השדרה העייף שלכן גם ככה…

איך מונעים כאבים במפרקי כף היד ובידיים?

מילה אחרונה לגבי דלקות בכפות ידיים שאני רואה הרבה אצל האמהות הצעירות. אתן מחזיקות את הילדים על הידיים בכל מיני צורות ומצבים, ובכל המקרים, דלקות כאלו נוצרות כי אתן משקיעות יותר מדי כוח בידיים, ובמפרקי כף היד שסובלים הכי הרבה.

מה שכדאי לכן לעשות כדי להימנע מכאבים בידיים הוא ללמוד להשתמש בקרקע ובעמוד השדרה שלכן כדי לשאת משקל ולהרים את הילד. זה קצת יותר מורכב מאשר הטיפים הקודמים כי מדובר בהרגלי תנועה מושרשים בתוך סיטואציה של סטרס, כי הילד בוכה. אני מכיר מקרוב את המצב…

הכוח שלכן לא צריך לבוא מתוך מפרק כף היד. זה אמור להיות מעבר פתוח של כוח שמגיע מהמרכז אל כף היד, והיא זו שאמורה לבטא את הכוח להרים ילד. שימו לב שאתן לא מעוותות את המפרק כדי להרים את הילד, אלא מאפשרות לו להיות מעבר ישר ופתוח.

איך להרים את הילד?

כדי להרים את הילד, כשאתן תופסות אותו, אחזו אותו טוב בכפות הידיים. לאחר מכן קפלו ברכיים ומרפקים ומצאו את הקרקע שלכן. אל תשקיעו כוח משרירי הידיים, אלא שחררו אותן, ואת הכתפיים, ואת השכמות. הרימו את הגב שלכן בעזרת הקרקע, וקחו את הילד על הידיים.

איך להחזיק את הילד?

כשהוא כבר על הידיים, הצמידו אותו אליכן כאילו הוא חלק ממכן. נסו לעבוד לפי אותו עיקרון, להביא את הכוח שלכן לכף היד ולא להחזיק את המתח במפרק כף היד. וגם לא בשכמות או בכתפיים. הרעיון הזה חוזר על עצמו – לשחרר את הדרך מהמרכז (בטן תחתונה ועמוד שדרה) אל כף היד.

מבחינה מעשית זה לא פשוט לעשות את הטיפ האחרון שכתבתי, בעיקר כי קשה להבין בגוף איך לעשות דברים שאתן לא רגילות אליהן, לשנות הרגלים ודפוסים. הכי קל לעשות את השינוי הזה עם מישהו מבחוץ שיודע איך להראות את זה – וזה מה שאני עושה בשיעורים הפרטיים. אבל שווה לכן לנסות, גם בלעדיי, יש אנשים שמצליחים לעשות שינויים לבד.

המון בהצלחה, ואתן מוזמנות להעלות שאלות ובקשות בהערות כאן למטה. כל הפרטים לגבי המסלול השיקומי – על בסיס שיטת אלכסנדר, טיפול במגע, פילאטיס וצ'יקונג:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.