שחרור כאבים, מתחים וסטרס בשכיבה על הגב – חלק 1 – שכיבה מודרכת באודיו + טקסט

יואב טלרמדריך אודיו, שיטת אלכסנדר ושיקום גופני Leave a Comment

נתחיל היום במדריך אודיו של 15 דקות, כל מה שעליכם לעשות הוא להניח את הגב על השטיח או מזרון היוגה הקרוב אליכם, לשים אוזניות וללחוץ play. אני אתעמק בנושא מתחת לסרטון – למי שרוצה לקרוא.

אם אתם רוצים לשפר את מצב הצוואר שלכם אונליין – הנה לינק למדריך השלם לשינוי הרגלים – קורס מקיף אונליין.

לשכב על הגב כדי לשחרר כאבים, מתחים וסטרס…עשו זאת בעצמכם!

חלק 1 מתוך 7

כדאי לכם לעצור הכל ולהניח את הגב. זה לא משנה אם יש לכם בעיה או לא, זה לא משנה מה הבעיה, אתם כנראה רק תרוויחו מזה.

מינון: 15-20 דקות, מצוין פעם ביום. פעמיים ביום אם אתם במצב אקוטי. עדיף במצב עירני יחסית (לפני השינה אם אתם רוצים לשפר את איכות השינה שלכם). טוב מאוד לעשות הפסקה יזומה במהלך יום העבודה שלכם או אחריו, להירגע, להתרווח ולנשום. אפשר גם על הבוקר. מה שנוח. העיקר שתעשו.

לרוב האנשים שכיבה על הגב עוזרת, מקלה ואף מאפשרת התקדמות וריפוי. כדאי לכם לבחון האם השכיבה עוזרת לכם עם הגב, הצוואר או כל דבר אחר שמציק. והאם התנוחה הזו ברגליים מקופלות ודורכות מתאימה לכם. אם לא – מחר אפרסם את האופציה הבאה.

לא נשארים בתנוחות, תרגילים ופעולות שיוצרות כאב. הכאב בא להגיד לנו שאנחנו עושים משהו לא טוב וצריך לשנות.

מה התועלת בשכיבה?

אנטומית: הדיסקים שבין החוליות וסחוסי המפרקים שלנו מפסיקים להידחס כשאנחנו שוכבים על הגב, ושימו לב שהמשטח קשה יחסית, שטיח או מזרון יוגה, כדי לאפשר לגב שלנו לקבל צורה טבעית יותר. וגם – מניחים מתחת לראש ספר או שניים.

ברמה הנפשית-מנטלית, אנחנו מפסיקים לעשות דברים, ומסמנים לגוף שלנו שהוא יכול להירגע ולנוח ממצב הסטרס המתמיד שהוא נמצא בו. לא צריך להגיב לשום דבר בזמן השכיבה, לא צריך להספיק שום דבר, עכשיו מנוחה. אתם תראו שלאחר כמה דקות עשויה להשתחרר נשיפה ארוכה ואתם תרגישו הקלה.

אפשר לעצום עיניים ולהירדם, אבל אפשר גם לבחור להישאר עירניים לסביבה שלנו ולא לעצום עיניים, להיות נוכחים בגוף ולעשות בתוכו עבודה.

ברמה החושית-עצבית, להפסיק להגיב לסביבה שלנו ולהיכנס למצב של אי תגובה זו יכולת חשובה מאוד לפתח. בעידן הדיגיטל אנחנו מופצצים בגירויים בלי הפסקה, והתגובות שלנו לגירויים האלו יוצרות בתוכנו כדור שלג של רעש.

התמודדות מודעת עם גירויים: יכולת חשובה להתקדמות בחיים

התמודדות מודעת עם גירויים היא מיומנות קריטית לחיים שפויים יותר, ואתם יכולים לבחור מתוך שתי אפשרויות:

  • אפשר לשכב בחדר שקט בלי צפצופים ורעשים ופשוט לנוח מגירויים, במיוחד כשאתם מותשים.
  • אפשר לשכב בחדר עם גירויים חושיים, צלילים, אנשים וכיו"ב, ולהתאמן בלא להגיב אליהם. אימון חשוב מאוד אם אתם רוצים להצליח לשנות הרגלים אוטומטיים שלכם מכל סוג שהוא ולייצר יכולת בחירה.

הרגליים מקופלות במנח שאתם רואים בתמונה, כדי לתת לכם משהו לדרוך עליו. למה לדרוך? בשביל לצמוח. זה דבר עיקרי שאנחנו עובדים עליו במסגרת השיקומית של שיעורי שיטת אלכסנדר – לפתוח ולחבר את הציר האנכי לכל אורך הגוף.

הדרך שמסתתרת בתוך הגוף: עמוד השדרה והציר האנכי

הפתיחה והחיבור של עמוד השדרה עם הקרקע, הרגליים והראש היא כלי ריפוי והתפתחות רב עוצמה, אם מתמידים בו לאורך זמן. זה "עמוד השדרה" של הגוף שלנו ושמו מדבר בעד עצמו…

אז השכיבה היא לא רק מקום לנוח בו, אלא גם מקום שמאפשר לנו לעבוד על עצמנו באופן שיהיה לנו קל יותר, באופן שבו עמוד השדרה שלנו מאורגן טוב יותר כי שום דבר לא מושך אותו למטה.


זו הייתה חתיכה מתוך התמונה השלמה של המסלול השיקומי: מפגשים פרטניים אחת לשבוע במהלכם אתם מקבלים גישה להרגלים של עצמכם שלא הייתם מודעים אליהם, לומדים איך להתנהג באופן שמרפא את עצמכם ולא פחות חשוב – מקבלים מסגרת שבועית לחזור אליה, לשמור על פוקוס, להתקדם ולהשתפר.

השכיבה על הגב היא התזכורת היומית שלכם להיות מודעים לגוף. השיעור שלכם לעצמכם. בחלק הבא של הסדרה אני אציג דרך נוספת לשכב ואסביר למי היא טובה ולמה כדאי לכם לנסות אותה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.