ריצה נכונה היא ריצה טבעית. ולמה אני מתכוון כשאני אומר את זה? מה זו ריצה טבעית בכלל? סרטון ראשון מתוך שלושה.
למי שמעדיף לקרוא:
"טבעית"?
קודם כל, מה הקשר בין החיים המודרניים ובין הטבע? אין הרבה קשר כלפי חוץ, אבל כשאנחנו מסתכלים פנימה – הגוף שלנו הוא חתיכת הטבע הכי קרובה אלינו. עדיין.
כשאנחנו מדברים על ריצה טבעית, או טכניקת ריצה טבעית, אפשר להסתכל על אנשים באפריקה, מרכז ודרום אמריקה, הודו ומדינות אחרות שיש בהן אוכלוסיות "טריות" יחסית בעולם המודרני. כשהאנשים האלה רצים, ניתן לראות אצלם טכניקת ריצה נכונה שהיא בעצם ריצה טבעית – שבאה להם באופן ספונטני, מכיוון שהם קרובים לטבע מבחינה היסטורית, וממש עד לא מזמן חיו בטבע ממש.
ללמוד מהילדים שלנו.
אפשרות נוספת לראות טכניקת ריצה נכונה שבאה באופן ספונטני היא אצל הילדים שלנו ומסביבנו – ילד מחובר לטבע כשהוא נולד, ובשנים הראשונות ילדים רצים ריצה טבעית באופן ספונטני לחלוטין.
הקלקול והתיקון
אנחנו לעומת זאת, יושבים רוב היום מול מחשב והגוף שלנו יצא לחופש לפני עשרות ואפילו מאות שנים, כשמישהו המציא כמה מכונות שהתחילו לעבוד במקומנו, ואנחנו התיישבנו על כסא, ליד שולחן והתחלנו "לנהל" את המכונות.
על הדרך הגוף שלנו הלך והתקלקל, וכשאנחנו רוצים להיכנס לכושר ולרוץ אי שם בגיל הבגרות, כבר אין לנו את האינסטינקט של הריצה הטבעית.
הנמר לא רודף אחרינו יותר
עניין נוסף שקשור לעידן המודרני הוא מוטיבציה. פעם הייתה לנו מוטיבציה אמיתית לרוץ, כי מישהו רדף אחרינו, או אנחנו רדפנו אחריו. כשאנחנו יוצאים לרוץ בשביל הכושר, אין לנו מוטיבציה אותנטית, והגוף רץ בכבדות.
אם אנחנו משחקים כדורגל או כדורסל או רודפים אחרי אוטובוס, זה הדבר הכי קרוב למוטיבציה אמיתית של ריצה, ופתאום רואים מישהו שלא רץ כל החיים שלו רודף אחרי אוטובוס כמו נמר.
בכל אופן, כשאנחנו יוצאים לרוץ, ואין מוטיבציה הישרדותית, אנחנו צריכים להשתמש במודעות הגופנית כדי להפוך את הריצה שלנו לריצה טבעית. כלומר, לא סתם להתחיל לרוץ אלא להבין איך אנחנו רצים ולשפר את עצמנו.
בסרטון הבא אני אסביר על מה צריך לעבוד ואיך שיטת אלכסנדר נותנת לנו את הכלים לעשות את זה.
הצטרפו לרשימת התפוצה של בלוג הריצה הטבעית: