נעלי הספורט המתוחכמות שלנו נולדו לפני כמה עשרות שנים ונועדו לתת (ולמכור) לנו שיכוך זעזועים, נוחיות ומניעת פציעות. ברמת כף הרגל, יש שני דברים חשובים מאוד שהנעליים האלו מונעות מאיתנו:
1. הן גורמות לנו לא להרגיש את הקרקע.
אנחנו מנותקים מהקרקע. למה זה בעייתי? כי החיבור לקרקע הוא מה שעוזר לנו להרים את עצמנו. הקרקע היא מעצור, היא גבול, היא קונטרה שעוזרת לנו לייצב ולחבר את עמוד השדרה – הבסיס התנועתי שלנו.
ובמילים אחרות – אנחנו יכולים בקלות לשקוע לתוך כל הריפוד הקשיח הזה, ולהתעקם לאחד הצדדים. זה מה שתראו על הסוליה שלכם או בתוך הנעל אם תבדקו. נעל מרופדת יכולה להישחק – הקרקע לא יכולה להישחק.
בשלב הזה אתם חושבים לעצמכם: אבל אם אני מרופד אני פחות בסיכון להיפצע – לא?
אז התשובה היא כן ולא. ברמה המיידית הריפוד מונע פציעות, זה נכון. אבל בטווח הארוך הריפוד הזה גורם לדפוסי תנועה לא טובים של הגוף – וגם זה גורם לפציעות – הן פשוט לא בכפות הרגליים בדרך כלל.
2. הסוליה של רוב נעלי הספורט הרגילות קשיחה
ומונעת מכף הרגל שלנו להתקפל בגמישות. במילים אחרות – סוליה קשיחה גורמת לכף רגל קשיחה, לשרירי כף רגל רדומים ולמפרק קרסול נעול. משם הדרך בטוחה לסגנון הליכה לא טוב שגורם להרבה בעיות ברבות השנים.
ויחד עם זאת אתם רגילים לנעליים כאלו כבר שנים. ויכול להיות שכבר יש לכם בעיות. לדעתי הדבר הנכון לעשות הוא ללמוד ללכת קודם כל. מה? ללמוד ללכת?
כן. אנחנו לא יודעים איך ללכת. וזה מה שהנעליים המשככות אפשרו לנו! כשאתה מרופד אתה לא משלם מחיר על מעשיך ברמה המיידית, רק אחרי הרבה זמן, וזה מטשטש את הקשר שבין הריפוד והתוצאה שלו. גם אנשי מקצוע רבים בתחום לא יודעים מה הקשר בין נעליים מרופדות מדי ובין בעיות גב, מפרקים וכד': נעל אורטופדית נחשבת ל"נעל טובה".
אפשר לשפר סגנון הליכה עם כל נעל שהיא, גם עם נעליים משככות. אחרי שלומדים איך ללכת אפשר לחשוב על נעליים מינימליסטיות יותר, ובכל מקרה מאוד חשוב לעשות את השינוי בהדרגה ובחוכמה, במיוחד אם אתם סובלים כבר מבעיה, כדאי מאוד להתייעץ עם איש מקצוע לפני שאתם עושים שינוי דרסטי כזה בהנעלה שלכם.
איך משפרים את ההליכה שלכם? את זה כולם לומדים אצלי בשיעורים, ולא משנה מה הבעיה שלכם. כל הפרטים: