דיסטנס זה גם טוב: פיתוח עמוד השדרה הגופני והקיומי שלנו.

יואב טלרללא נושא, שיטת אלכסנדר ושיקום גופני Leave a Comment

דיסטנס זה גם דבר טוב, במצבים הנכונים.

שיעור המיקוד בקורס לענייני צוואר: "הכרת הצוואר ומה שסובב אותו: מפרק צוואר-ראש והקיפול הנכון."

בתמונה: איך להחזיק את הטלפון ביד ולהישאר בדיסטנס.

החלק שצריך להישאר מאחורה בחיים האלה, הוא הגב, או הגו, או עמוד השדרה. מה שתרצו. זה המקום הטבעי שלו.

ההיפוך הקיומי שאנחנו חווים במציאות שלנו הוא גם היפוך גופני: אנחנו מאבדים את עצמנו, את עמוד השדרה שלנו, לתוך הגירויים שמציפים אותנו. במקום להישאר בדיסטנס בריא ולזכור את הזהות שלנו, אנחנו נבלעים לתוך מסכים, לתוך אנשים, לתוך דברים.

אז אפשר ללמוד פה שיעור פשוט ומהותי מפעולה של החזקת טלפון שאני מדגים בתמונה, ופשוט להישאר מאחורה, כמו שנהוג להגיד באלכסנדרית "stay back to aim up".

את הטלפון אפשר להביא אלינו. לא צריך ליפול עליו ואליו. יש פה תועלת ברורה לעמוד השדרה שלנו, שיכול להישאר בשלמותו ובחיבורו, בלי להתקפל במקומות שנוטים לכאוב לנו, בלי להצר את עמוד השדרה.

ובטווח הארוך, הקיומי יותר, כשאנחנו שומרים על הגב שלנו לאורך זמן, הוא מתחזק, מתחבר, וקורה לנו משהו ברמה האישית. מה? אני לא יודע. אבל אני בטוח שמשהו קורה. זה מה שכולם מספרים. כנראה שאפשר להסתפק במשמעות הרחבה יותר של הביטוי "עמוד שדרה", אבל גם מעבר לזה –

משהו עולה מהפנים כלפי חוץ, ועמוד השדרה הבריא מאפשר לנתיב הזה להתקיים, הוא עמוד השדרה של הנתיב הזה. באנגלית: Back Bone. לתת ביטוי אמיתי מן המעמקים של עצמנו. עוד סיבה למה אלכסנדר קרא לספר השלישי שלו the use of the self. הוא תמיד התייחס לעבודה הזו כתהליך פסיכו-פיזי.

זהו, אז כל זה משאיר מקום להרבה סקרנות, גילוי ומשחק. וזה עושה את כל הכיף.

התמונה למעלה מתוך שיעור המיקוד בקורס לענייני צוואר: "הכרת הצוואר ומה שסובב אותו: מפרק צוואר-ראש והקיפול הנכון." — ובהמשך לפוסט הקודם, הסיבה שאני מראה את העניין הזה פה, היא השימוש במפרק צוואר-ראש בו עסקנו. והופ – יש בתמונה אחת הרבה מעבר לזה.

Keep your distance 🙂

עוד דוגמאות לשמירה על דיסטנס:

אני יוצא מהרכב לתדלק, מחזיק את כרטיס האשראי ביד, בגובה הבטן, וקולט שהבטן נמשכת קדימה בעקבות הכרטיס.

אז:

  1. אם לא הייתי כותב לכם את הפוסט היום, הדבר כנראה לא היה במודעות שלי באותה מידה. זו נקודה חשובה מאוד, כשאנחנו מעלים דברים לרמת המודע, אנחנו נבחין בהם קורים. זה המפתח לשינוי ולכן אנשים צריכים לשמור על רצף של פוקוס לאורך זמן.
  2. מיידית כשהבחנתי בבטן שלי משתפלת קדימה – יכולתי להחזיר אותה אחורה ולחבר את עצמי לקרקע. החיבור לקרקע מאפשר לכל הרצף הזה שמגיע עד קודקוד הראש להישאר יציב במקומו.

דוגמא נוספת:

סוחב ארגז בדרכי לאוטו. הארגז נמצא בגובה הבטן. ושוב – הנטייה ההרגלית היא לתת לבטן להשתפל קדימה לכיוון הארגז – וזה בדיוק מה שאנחנו לא רוצים שיקרה.

אז שוב – זו תנועה לא גדולה מאוד, אבל משמעותית מאוד. לתת לבטן ולגב לחזור אחורה. וכדי לייצר חלופה לעניין הזה, שוב נמצא את הקרקע ונפעיל את כל הרצף האנכי של הגוף.

הדוגמאות האלו הן שינויים שקורים בכמה שברירי שנייה, ועליהם אנחנו עובדים בשיעורי אלכסנדר. אלו הדברים הכי חשובים שמשנים את ההרגלים שלנו, שמשנים את המצב הגופני שלנו, שיוצרים את כל השיפור.

למי שמתעניין/ת בעוד:

  • שיעורים פרטיים בשיטת אלכסנדר – הפתרון הכי טוב למי שרוצה שינוי משמעותי במצב, לאורך זמן. זה פתרון שדורש התמדה, אחת לשבוע להגיע אלי. דורש כסף, זמן, אנרגיה – ושכרו בצידו.
    כל הפרטים כאן.
  • שיעורים אונליין – למי שלא יכול להגיע לשיעורים אבל רוצה להעמיק בעבודה הזו. זמין בלחיצת כפתור מכל מקום ובכל זמן.
    כל הפרטים כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.