שלוש שנים עם סנדלי ברפוט barefoot של ויילדלינג – מסקנות והמלצות

יואב טלראורח חיים בריא Leave a Comment

הפוסט שלפניכם כולל לינקים במסגרת תוכנית שותפים affiliates. זה אומר שאם תקנו דרך הלינקים האלו אני מקבל אחוז קטן מתוך העסקה. הזדמנות לתמוך במה שאני עושה וגם לקנות מוצרים מעולים שאני ממליץ עליהם בחום רב מתוך ניסיון אישי ומקצועי.

עם הזוג השני של הסנדלים האלו, אחרי כמה שנים טובות של הליכה, ריצה, בכל מזג אוויר, על כל משטח כמעט, אני סוף סוף כותב להן את ההמלצה הראויה להן.

הגעתי אליהם במקרה, וברגע שנעלתי אותן הכל השתנה. יש הרבה חברות של נעלי ברפוט יחפניות טבעוניות בימינו, ואני בעיקר עם אלו כי הן מוצלחות.

נתחיל במראה החיצוני

כשתלכו איתן ברחוב אנשים ישימו לב אליהן. כי המראה שלהם לא מזכיר סנדלים רגילים. אם אתם אוהבים תשומת לב אז אחלה, ואם אתם אוהבים את המראה שלהן אז בכלל טוב. לא כולם אוהבים את המראה הזה, וגם אם לא, לדעתי הן מפצות על זה בעמידות, בנוחות ובטבעיות הטוטאלית שלהן.

לויילדלינג יש הרבה מאוד דגמים של נעליים ואסתטיקה מאוד חשובה להם, לדעתי האישית הן מצליחים לייצר נעליים יפות מהרגיל בתחום הברפוט בכל מיני סגנונות:

איך הסנדלים תופסים את הרגל?

לשם השוואה, הסנדל הקודם שהיה לי וכרגע מאופסן ללא שימוש, הוא של חברת זירו. סנדל פופולרי שנמכר בארץ, ברפוט מינימליסטי למדי, אבל התחושה עם הסנדל הזה שונה לגמרי.

ההבדל בין הסנדלים הוא שעם הזירו, התחושה היא שהוא לא תופס את הרגל. שיש על הרגל סולית גומי עם רצועות שתופסות אותה. עם הויילדלינג זה לא היה ככה בשבילי. הן עוטפות את כף הרגל כך שזה באמת מרגיש להיות עם ולהרגיש בלי. כמו להיות עם גרביים, או יחף. אין מה להשוות.

אני משער שזה קשור לכמה דברים:

עיצוב החלק העליון של הויילדלינג שממש עוטף את הרגל מכל הכיוונים. נכון, זה מכסה יותר חלקים מכף הרגל ופחות מאוורר מהזירו, יש מצב שיותר חם איתן, אבל זה שווה את זה מבחינת התחושתיות של הסנדל, או במילים אחרות, עד כמה הוא באמת ברפוט – יחפני.

עיצוב הסוליה של הויילדלינג הוא ממש כמו טביעת כף רגל: שימו לב להבדלים הגדולים בין הסוליות: הזירו נותנות משטח גדול מאוד של גומי, גם לאזור הקשת, לעומת המינימליזם בצורה של סוליית הויילדלינג.

החלק העליון והתחתון של הויילדלינג הוא חתיכה אחת – אם תוציאו את הפנימית תשימו לב שזה ממש כמו גרב שנסגרת מלמעלה, שהדביקו לה סולית גומי מלמטה. בזירו ממש מרגישים שהרצועות חוברו לסוליה ולא משנה כמה תמשכו ותקצרו את הרצועות – זה לא ירגיש כמו גרב שתופסת את הרגל, כי אין לרצועות אחיזה על כל תחתית הסנדל כמו בויילדלינג.

אז באחיזת הרגל, הויילדלינג פשוט מעולות. וזה אחד הדברים הכי חשובים בנעלי ברפוט, כי אנחנו רוצים לדמות יחפנות, והן עושות את זה הכי טוב שפגשתי.

הסוליה

זו הסוליה הסטנדרטית של כל הדגמים של ויילדלינג, כך שאתם בעצם הולכים עם אותה סוליה כל הזמן, ההבדל הוא בחלק העליון של הנעל (פרט לנעלי הבית שיש להן סוליה אחרת).

השילוב המנצח בין סוליה אלסטית מאוד, כפי שרואים בתמונה, ובין אחיזת רגל מצוינת עושה את הסנדל הזה לברפוט אידיאלי.

החומר ממנו עשויה הסוליה מגן מפני חפצים חדים. רצתי איתן בהרי ירושלים, על שביל סלעי, וזה עבר בהצלחה. אתם לא מבודדים מהקרקע, היא מורגשת, כמו שזה אמור להיות בברפוט אמיתי.

במרכז אזור הכריות של האצבעות יש מקום פחות מוגן שאם אבן חדה תגיע אליו בזמן נחיתה בריצה או קפיצה זה יהיה מורגש יותר, וזה אכן קרה לי.

אבל זה העיקר מבחינתי: אני נועל אותן כל יום, כל היום. רוב הזמן בסביבה אורבנית על מדרכות, בבית, בשבילי טבע סטנדרטיים, דשא, אדמה, חצץ או חול, הולך הרבה ורץ מדי פעם. ובכל זה הן שירתו אותי מעולה.

הקצוות הקדמיים והאחוריים של הסוליה מעוגלים כלפי מעלה ומאפשרים גלגול טבעי של כף הרגל בהליכה או ריצה ללא הפרעות.

הסוליה לא נותנת לכם שיכוך זעזועים, כי זה ברפוט. זו ממש יחפנות. אני רץ איתן גם על אספלט, מה שמביא אותי לנקודה החשובה הבאה:

כדאי שתדעו איך לרוץ וללכת

אל תתלו את כל הבריאות שלכם בנעליים. זה נכון שנעלי ברפוט מכריחות את הגוף להשתנות ולהגיב פתאום לקרקע בלי שיכוך זעזועים, אבל כדאי לעשות את המעבר הזה בהדרגה ולשלב אותו עם יישום של טכניקת ריצה והליכה טבעיות.

זה פשוט חכם יותר, יעיל יותר ובטוח יותר. יש אנשים ששוחקים את הגוף בגלל מעבר לא חכם או מותאם לברפוט, אז אל תהיו האנשים האלו.

זה יכול להיות בגלל עודף משקל, טכניקה לא טובה של תנועה, שחיקה קודמת של מפרקים או שילוב של הגורמים האלו.

וכאחד שעוסק בשיקום, אין אחד או אחת שנכנסים אלי לחדר ולא לומדים ללכת הרבה הרבה יותר טוב. כל שכן – לרוץ. בסרטון הבא תראו את הסנדלים בפעולה:

וסרטון חשוב שיעזור לכם לעבור לריצה טבעית, עם כל נעל:

אז אתם מוזמנים ללמוד קצת יותר איך ללכת ואיך לרוץ כאן בבלוג, או לעשות מעשה ולבוא אלי לשיעור. אין לזה תחליף.

עמידות

אחרי כמה שנים של שימוש אינטנסיבי בסנדלים האלו, הן הפגינו עמידות מצוינת. שני דברים שנשחקו בהם: הסוליה הפנימית (אפשר להזמין מהאתר חדשה), והסקוץ' וולקרו שהתחיל להיפתח לי אחרי כמה שנים. זה נראה לי נורמלי, ואפשר להזמין וולקרו חדש ולתפור אותו. או ללכת לסנדלר 😊

הסוליה או הבד נשארו מחוברים יחד ולא נקרעו או איבדו צבע (היו לי שני זוגות שחורים עד כה). החומר מאוד עמיד ועדיין אוחז את הרגל אותו דבר אחרי כמה שנים.

הן עברו הרבה ביקורים בים התיכון, כולל חול ומי מלח, חורף (עם גרביים עבות, איזה חנון מוזר), בוץ, מה שתרצו. מה שכן – לא כיבסתי אותן אלא שטפתי עם צינור או בהשרייה עם סבון כביסה.

אלסטיות

ספציפית לגבי הבד העליון של הסנדל, אם יש לכם כף רגל רחבה או שאתם בדיוק באורך של המידה, זהו חומר אלסטי שמתרחב עם הצורה של כף הרגל שלכם.

מחירים והזמנה

את הויילדלינג קונים דרך האתר שלהם. הם נמצאים בגרמניה ושולחים לכל העולם, ודרך אגב, אחד השותפים הוא בחור ישראלי נחמד שיצא לי להכיר בשנים האחרונות.

המחירים נעים בין 70-150 יורו לנעלי מבוגרים, יש גם נעלי ילדים ופעוטות שמתחילים ב-50 יורו. ומדי פעם יש מבצעים.

לאן ממשיכים מכאן?

למי שרוצה להתעדכן כשאפרסם פוסטים וסרטונים חדשים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.